Να ενισχυθεί η Ειδική Αγωγή στη Βοιωτία και σε όλη τη χώρα!

Με Ερώτηση που κατέθεσα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και συνυπογράφουν 39 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έφερα στη Βουλή το θέμα των σοβαρών ελλείψεων της Ειδικής Αγωγής σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, τόσο στη Βοιωτία όσο και πανελλαδικά!

Οι μαθητές των Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) και των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (ΕΝΕΕΓΥΛ), παρά το σημαντικό έργο που επιτελείται εκεί, έχουν περιορισμένες διαθέσιμες επιλογές ειδικοτήτων, ενώ απουσιάζουν δομές Εξειδίκευσης και Κατάρτισης, όπου θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά την αποφοίτησή τους, αλλά και δομές Διά Βίου Μάθησης και Υποστήριξης, για τις νέες και τους νέους με αναπηρία…    

Το Υπουργείο πρέπει να εμπλουτίσει άμεσα το πρόγραμμα σπουδών σε ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ με νέες σύγχρονες ειδικότητες, να προβλέψει τη λειτουργία διαδικτυακών τμημάτων, αλλά και να δημιουργήσει δομές και προγράμματα όπου θα μπορούν οι μαθητές να καλλιεργήσουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους.

Ειδικά για τη Βοιωτία, το Υπουργείο πρέπει να φροντίσει το συντομότερο για τη δημιουργία ΕΝΕΕΓΥΛ εντός του Νομού, ώστε να μην αναγκάζονται οι μαθητές να μετακινούνται σε Άμφισσα και Χαλκίδα!  

Επίσης, απαραίτητη είναι η δημιουργία ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και Υποστήριξης για άτομα με αναπηρία στη Βοιωτία, ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική και ομαλή ένταξή τους στην επαγγελματική ζωή!

Η Ερώτηση διαθέσιμη εδώ:

https://docs.google.com/document/d/14fZ0ujqTXCXhNOgQPAcd7zPzsK999Zfj/edit?usp=sharing&ouid=111467385552544978661&rtpof=true&sd=true

Γιώτα Πούλου

Σχετικά